Karşı Kurum Tarafından Kabul Edilen Öğrenci Listesi ve Öğrencilerimizden İstediğimiz Belgeler (26.04.2018)

Değerli Ordu Üniversitesi Öğrencileri;

2018-2019 Eğitim-Öğretim Dönemi Yükseköğretim Kurumları Arasında Öğrenci ve Öğretim Üyesi Değişim Programı (Farabi) kapsamında Kabul Edilen, Yedek ve Toplantıya katılımı istenen öğrenci listesi için tıklayınız...

Genel KABUL/RED Listesi için tıklayınız.

Kabul ve Yedek olarak kabul edilen öğrenciler için yapılacak ortantasyon toplantısı aşağıdaki gibidir.

Tarih: 03 Mayıs 2018 - Perşembe

Saat/Yer: 13.30 / Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu

Katılım zorunlu olup, öğrencilerin listesi birimlere bildirilerek izinli sayılmaları talep edilecektir.

Gerekli Form ve Belgeler;

• Öğrencinin imzası,

• Bölüm Farabi Koordinatörünün imzası,

• Bölüm Başkanı imzası,

• Kurum Koordinatörü imzası ( Bu imza ofisimize aittir.) bulunmalıdır,

• Öğrenim Protokolü 3 orijinal nüsha olarak düzenlenir.

•  (Güz Dönemi için 3 adet, Bahar Dönemi için 3 adet, Güz+Bahar hazırlayanlar 3 adet  şeklinde ofisimize teslim edecektir.)

• Bu belgeleri hazırlayarak bir telli dosya içerisine 2 adet poşet dosya takarak belgeler hazırlanmış ve dosyalanmış bir şekilde ofisimize teslim etmek zorundadırlar. İstenilen belgelerde oluşan eksikliklerde sorumluluk tarafımızı bağlamamaktadır.

• Öğrenim Protokolü Rehberi TIKLAYINIZ.

• Örnek Öğrenim Protokolü için TIKLAYINIZ.

• KARŞI KURUMA ÖĞRENCİ BAŞVURU FORMUNUZ, PROTOKOLLERİNİZ VE BİLGİ FORMUNUZ BİZİM TARAFIMIZDAN GÖNDERİLECEKTİR.

• Formların ofisimize teslimi için son tarih:18 Mayıs 2018 Bu tarihe kadar tarafımıza teslim etmeleri zorunludur.

• Kabul edilen Öğrenciler ''KABUL'' edildikleri haklarından vazgeçmek istiyorlarsa Ofisimize 2 Adet Feragat Dilekçesi vermeleri gerekmektedir.

• İlk aşamada Feragatler İçin Son Tarih : 09 Mayıs 2017

• Feragat Dilekçesi için tıklayınız.

Öğrenci Değişimine İlişkin Bilgiler

• Öğrencilerin, ortak bir kredi sistemi çerçevesinde belirlenen kredilere dayalı ders yükleri, kayıtlı oldukları yükseköğretim kurumlarında aynı yarıyılda almaları gereken ders yükünden daha az olamaz. Değişimde ders sayısı değil, derslerin kredileri dikkate alınır.

• Öğrenciler her bir eğitim öğretim kademesinde birer defa Farabi Değişim Programı değişimine katılabilirler. Ancak, bir öğrenci öğrenim hayatı boyunca sadece bir defa ve bir dönem burslu Farabi Değişim Programı öğrencisi olabilir.

• II. Öğretim Öğrencileri Farabi Değişim Programı öğrencisi oldukları süre boyunca kendi Yükseköğretim kurumlarına öğrenci katkı paylarını ödemeye devam ederler. Değişime katılan öğrenciler kayıtlarını donduramazlar. Öğrenci, değişim programı çerçevesinde gideceği yükseköğretim kurumuna ayrıca öğrenci katkı payı ödemez.

• Burslu Farabi Değişim Programı Öğrencisi olma hakkını kazananlara, lisans öğrenimi gören öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs, Kredi Verilmesine İlişkin Kanuna göre ödenmekte olan aylık burs miktarının bir buçuk katına kadar burs ödemesi yapılabilir.

• Öğrenci bursunun tamamının %70 öğrenciye öğrenimi sırasında, %30'u ise öğrenicinin başarı durumuna göre, değişim sürecinin bitiminde ödenir.

Farabi Kurum Koordinatörlüğü

İletişim: 0 452 234 50 10 / 6164